Το Ποταμι στη Βουλη: 7 μηνες δυναμικης, ανεξαρτητης και εποικοδομητικης παρουσιας

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Απολογισμός Κοινοβουλευτικού Έργου Ιανουάριος 2015 - Αύγουστος 2015...

Φεβρουαριος 2015


Το Ποτάμι προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκο Αλιβιζάτο

Έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή. Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα μπορούσε να ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα. Η πρόταση του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» έτυχε αποδοχής και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μαρτιος 2015


Το Ποτάμι καταθέτει ερώτηση για τον επαναπατρισμό των τραπεζικών καταθέσεων

Το θέμα του επαναπατρισμού των τραπεζικών καταθέσεων από υπουργούς και βουλευτές, ως μείζον πολιτικό ζήτημα, ανέδειξε σύσσωμη η Κ.Ο του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη σε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Οι 17 βουλευτές του Ποταμιού χαρακτήρισαν «πατριωτικό καθήκον» τον επαναπατρισμό των καταθέσεων για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου και τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.

Μαρτιος 2015


Το Ποτάμι προτείνει κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ως ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μόνιμου και σταθερού Κοινωνικού Ιστού Ασφάλειας

Πιστό στις ιδρυτικές του αρχές το «ΠΟΤΑΜΙ» κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, υποστηρίζει ότι η «κοινωνική ευαισθησία» δεν μπορεί να δώσει ξανά άλλοθι για πιθανή πελατειακή διανομή, χωρίς προσυμφωνημένα και σαφή κριτήρια. Το «ΠΟΤΑΜΙ» δεν αρκείται απλά στο να «πετάξει» χρήματα προς την κατεύθυνση του προβλήματος. Το «ΠΟΤΑΜΙ» διεκδικεί δομική και μόνιμη παρέμβαση κατά της ακραίας φτώχειας, όχι πυροτέχνημα. Για το λόγο αυτό και με αίσθημα ευθύνης προτείνει την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ως ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μονίμου μηχανισμού που θα προστατεύει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ενός μηχανισμού όμως που θα λειτουργεί με κριτήρια, με δομές εφαρμογής, με ιεράρχηση αναγκών και προτεραιοτήτων και πάντα με αξιολόγηση.

Μαρτιος 2015


Το Ποτάμι καταθέτει τροπολογία για τη διευκόλυνση σε όρους ρευστότητας και φορολογικής ενημερότητας επί του Σχεδίου Νόμου για την επανεκκίνηση της Οικονομίας

Στόχος της τροπολογίας αποτελούσε η διευκόλυνση σε όρους ρευστότητας και φορολογικής ενημερότητας επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω των εκτεταμένων καθυστερήσεων του δημόσιου τομέα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προς τρίτους.

Μαρτιος 2015


Το Ποτάμι ανοίγει τη συζήτηση στη Βουλή για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού

Το Ποτάμι με επιστολή που απέστειλε προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες των δημοκρατικών κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου ζήτησε να κατατεθεί από κοινού αίτημα για την σύγκληση των επιτροπών μορφωτικών και κοινωνικών υποθέσεων με σκοπό να συζητήσουν το θέμα. Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού συνιστά πρόβλημα πολιτισμού και δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς από την ελληνική πολιτεία. Το Ποτάμι πιστεύει ότι αποτελεί καθήκον της εθνικής αντιπροσωπείας να συζητήσει με ειλικρίνεια για το θέμα, υπερβαίνοντας την συγκυρία, με σκοπό να αναδειχθούν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Απριλιος 2015


Το Ποτάμι βάζει σε πρώτο πλάνο τη συζήτηση για την παιδεία. Κατάθεση της πρώτης επίκαιρης ερώτησης του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την παιδεία

Η πρώτη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Κ.Ο του Ποταμιού στον κ. Τσίπρα αφορούσε στο πολυνομοσχέδιο της Παιδείας, στις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στα θέματα των καταλήψεων Πανεπιστημιακών χώρων.

Ταυτόχρονα, ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντόπουλου, ζήτησε να ορισθεί η «Ώρα του Πρωθυπουργού», κοινοβουλευτική διαδικασία που δεν είχε ξεκινήσει παρά το πέρας 11 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Το Ποτάμι πιστεύει ότι ειδικά στην Παιδεία πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός που θα λαμβάνει υπ’ όψη του όλες τις καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες που έχουν δοκιμασθεί και έχουν ξεχωρίσει στον υπόλοιπο κόσμο. Μόνο μια σύγχρονη Παιδεία θα βοηθήσει τη χώρα να βγει οριστικά από την κρίση. Είναι γνωστό ότι το αντιπαραγωγικό Πανεπιστήμιο των κομματικών μηχανισμών και της οικογενειοκρατίας μαζί με την απουσία επαγγελματικών ευκαιριών, ώθησαν τα τελευταία χρόνια περίπου 200.000 νέους Έλληνες να φύγουν στο εξωτερικό.

Απριλιος 2015


10 Προτάσεις του Ποταμιού για την ΕΡΤ

Το Ποτάμι καταθέτει 10 τροποποιήσεις κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920».

Οι οκτώ από αυτές αφορούν και ρυθμίζουν το θέμα της ανεξαρτησίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και οι δύο τα ζητήματα βιωσιμότητας της νέας ΕΡΤ (από πλευράς οικονομικού κόστους, αριθμού κα ποιότητας προσωπικού κ.ο.κ.), καθώς και των ανεξάρτητων παραγωγών του οπτικοακουστικού χώρου.

Μια εξ αυτών, που αφορά την αύξηση σε ποσοστό πάνω από 25% του προϋπολογισμού της ΕΡΤ για τους ανεξάρτητους ραδιοτηλεοπτικούς παραγωγούς του ιδιωτικού τομέα, ποσοστό που είχε τεθεί ως όριο στο νομοσχέδιο, έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό.

Απριλιος 2015


Συμβολή του Ποταμιού στη βελτίωση του Νομοσχεδίου για τη βία στον Αθλητισμό

Μετά από στοχευμένες προτάσεις του Ποταμιού, ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο τη δυνατότητα μία ομάδα να αγωνίζεται σε αθλητική εγκατάσταση η οποία δε διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας υπό τον όρο της μη παρουσίας θεατών. Επίσης προστέθηκε η πρόταση για διαβίβαση στη Βουλή μέσω της ΕΠΟ των εκθέσεων της UEFA και FIFA για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες. Τέλος υιοθετήθηκε η πρόταση για παροχή άδειας στους αθλητές και προπονητές οι οποίοι συμμετέχουν και σε αγώνες προετοιμασίας για την πρόκριση σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις.

Μαιος 2015


Το Ποτάμι καταθέτει προσθήκες στο Σχέδιο Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση»


Το Ποτάμι, με δεδομένη και εκπεφρασμένη την αντίθεσή του στο καταστροφικό για την Παιδεία Νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση», υπέβαλλε στοχευμένες προσθήκες προκειμένου να διορθώσει αστοχίες και να περιορίσει κατά το δυνατόν τις αρνητικές του συνέπειες.

Οι προσθήκες- βελτιώσεις αφορούσαν στα εξής σημεία:
Εξορθολογισμός, αντιμετώπιση στρεβλώσεων και παροχή πραγματικών ελευθεριών στους αποφοίτους Γενικού Λυκείου οι οποίοι επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησης των μαθητών που φοιτούν σε Πρότυπα Πειραματικά σχολεία με βάση εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να αρθεί η «τιμωρητική» διάταξη του νομοσχεδίου η οποία αποκλείει παιδιά οικογενειών χαμηλότερου εισοδήματος.
Διατήρηση του υψηλού επιπέδου κριτηρίων επιλογής των διευθυντών των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων δεδομένου του εξειδικευμένου ρόλου των σχολείων αυτών. Συμπερίληψη ως πρόσθετες προϋποθέσεις την κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού ή δεύτερου πτυχίου σπουδών.
Οι φοιτητές που έχουν απωλέσει τη φοιτητική τους ιδιότητα έχουν τη δυνατότητα να επανεγγραφούν υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλλουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας
Σχετική αίτηση στη γραμματεία της Σχολής/Τμήματός τους.

Ιουνιος 2015


To Ποτάμι με επίκαιρη επερώτηση 10 βουλευτών του προς τον Υπουργό Υγείας αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα συσσωρευμένα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας


Με την επίκαιρη επερώτηση με θέμα «Εθνικό Σύστημα Υγείας: από τη ρύθμιση… στην απορρύθμιση, με διαρκές ζητούμενο την ουσιαστική και εκ βάθρων μεταρρύθμιση», που είναι η πρώτη επερώτηση για θέματα υγείας στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, το Ποτάμι ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις και κυρίως πράξεις για όλα τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της υγείας.

Η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες για τεκτονικές αλλαγές στο ΕΣΥ, φαίνεται ότι συνεχίζει την ίδια αναποτελεσματική πολιτική των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα δείγματα που είχε δώσει θυμίζουν όλο και περισσότερο τους προκατόχους της (κομματικοί διορισμοί στις Υ.ΠΕ και τα Νοσοκομεία, καμία ουσιαστική πρόοδος στο πεδίο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, διαχείριση και όχι επίλυση προβλημάτων, εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων μέσω ΠΝΠ).

Ιουνιος 2015


Το Ποτάμι με επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Πρωθυπουργό φέρνει στη Βουλή το τεράστιο θέμα διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας

Η ερώτηση παρουσίασε τη δραματική αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από τις αρχές του 2015, αύξηση που προσεγγίζει κατά μέσο όρο το 500%. Η έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης για την υποδοχή και τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων δημιουργεί ανθρωπιστικό ζήτημα, με εκατοντάδες ανθρώπους να περιπλανώνται αβοήθητοι στους δρόμους των νησιών. Την ίδια ώρα, πλήττεται η τουριστική λειτουργία, που αποτελεί οικονομικό οξυγόνο και για τις νησιωτικές κοινωνίες, αλλά και για την χώρα συνολικά.

Το Ποτάμι πιστεύει ακράδαντα ότι στη μεταναστευτική πολιτική πρέπει να υπάρχει ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός και κατ’ επέκταση μία συμφωνία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων σε βασικούς άξονες, με γνώμονα το ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, το διεθνές δίκαιο και οπωσδήποτε το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Ιουνιος 2015


Το Ποτάμι αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για τη χορήγηση ιθαγένειας μέσα από κατάθεση σχετικής τροπολογίας κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την ιθαγένεια


Μέσα από την προτεινόμενη τροπολογία το «ΠΟΤΑΜΙ» επιδιώκει την καθιέρωση ενός σύγχρονου συστήματος απόδοσης της ιθαγένειας σε ανήλικους αλλοδαπούς που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας, εισάγοντας στοιχεία που τεκμηριώνουν την ένταξη του παιδιού στην ελληνική κοινωνία, μέσα από την πραγματική συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και την βούληση των γονέων, μετά τη γέννηση του τέκνου τους, να δημιουργήσουν στη χώρα μας το βιοτικό κέντρο της οικογένειάς τους, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσω της εγγραφής και φοίτησης του παιδιού σε σχολείο στην Ελλάδα.

Πυρήνας της πρότασης είναι η αντίληψή μας ότι ένα σύγχρονο σύστημα απόδοσης της ιθαγένειας σε ανήλικους οφείλει να θέτει στο επίκεντρο το παιδί και την ουσιαστική ένταξή του. Να μην εξαρτά την ιθαγένεια του παιδιού από τις επιλογές που έκαναν οι γονείς του πριν γεννηθεί αλλά από την ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μας ενδιαφέρει η πραγματική κοινωνική ένταξη των παιδιών και όχι η κατ’ όνομα. Και τέλος μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή που εξασφαλίζει ο πολιτισμός και η παιδεία μας.

Ιουνιος 2015


Το Ποτάμι πρώτο στη Βουλή αποκαλύπτει την «κρυφή» ατζέντα της Κυβέρνησης για επιστροφή στη δραχμή.


Το Ποτάμι από το βήμα της βουλής αποκαλύπτει ότι Ομάδα Εργασίας με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δούλευαν πάνω σε σχέδιο της επόμενης μέρας προς τη δραχμή. Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις που έγιναν από τον τέως Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη δικαίωσαν πανηγυρικά για άλλη μια φορά το «ΠΟΤΑΜΙ».


Ιουλιος 2015


Ψήφιση των προαπαιτούμενων για την επίτευξη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης


Το Ποτάμι προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και παραμένοντας σταθερό στις θέσεις του που διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ, ψήφισε χωρίς «τσαλιμάκια» αυτά που συμφώνησε ο Πρωθυπουργός της χώρας στην Ευρώπη.


Αυγουστος 2015


Το Ποτάμι αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με βουλευτές άλλων κομμάτων και να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Ζ. Κωνσταντοπούλου, ανέλαβε το Ποτάμι. Άλλωστε, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Κ.Ο. του Ποταμιού, ο επικεφαλής του Κινήματος απηύθυνε κάλεσμα προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συνεννοηθούν και να καταθέσουν πρόταση μομφή εναντίον της Προέδρου της Βουλής, ώστε να πάψει επιτέλους να παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, να προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια να μην ασκεί τα καθήκοντά της, καθότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει.


Αυγουστος 2015


Το Ποτάμι στηρίζει την κύρωση του σχεδίου σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Στηρίζει τη συμφωνία που διατηρεί τη χώρα μας στην Ευρώπη


Το Ποτάμι χωρίς να προσχωρεί στη λογική του εμφυλίου των μνημονίων, στηρίζει πιστό στην αρχική του θέση, τη συμφωνία που μας κρατάει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, όμως μελετάει, εργάζεται, προτείνει για να βελτιώσει ότι μπορεί σε αυτή τη συμφωνία. Γιατί αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός που φέρνει το Ποτάμι, να είσαι χρήσιμος!

Στο Ποτάμι πάντα πιστεύαμε στην Ευρωπαϊκή πορεία, πάντα υποστηρίζαμε πως η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει συγκλίσεις και συμμαχίες που να υπερβαίνουνε τις πολιτικές και κομματικές αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος. Το στοίχημα δεν είναι η κυριαρχία έναντι των αντιπάλων. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση συμμαχιών που θα μπορέσουν να βγάλουν την χώρα από την κρίση.


Αυγουστος 2015


Το Ποτάμι πρώτο ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της μετανάστευσης


Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα της μετανάστευσης ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με επιστολή του την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης την καλεί να ορίσει σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συνόδου προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή. Στην επιστολή του παρουσιάζονται στοιχεία για την κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά και τη μείωση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που επαναπροωθούνται.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστηρίζει ακόμη ότι, η Ελλάδα εμφανίζεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη ως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει σύνορα και θεωρεί ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον πόλο έλξης για τους παράνομους διακινητές, σε τέτοιο σημείο που ενώ στην αρχή τους έτους η αναλογία εισόδου παράτυπων μεταναστών και προσφύγων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ήταν ένα προς εννέα (1/9), πλέον έχει αντιστραφεί εις βάρος της Ελλάδας και έχει γίνει ενάμιση προς ένα (1,5/1).

Ρωτήσαμε για:

Φεβρουαριος 2015


1) Τα κριτήρια επιλογής των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων

2) Την εξυγίανση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο

3) Την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

Μαρτιος 2015


1) Τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των αγροτικών οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος

2) Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού

3) Τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

4) Την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

5) Τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης

6) Την εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά

7) Την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την νεανική επιχειρηματικότητα

8) Τους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας

9) Την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας

10) Την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΑμεΑ

11) Την αναμόρφωση του συστήματος προμηθειών των φαρμάκων

12) Το μέλλον της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (πρ. ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ)

13) Τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των μεγάλων οδικών έργων

14) Τα προβλήματα χρηματοδότησης των ελληνικών πανεπιστημίων

15) Το πανεπιστημιακό άσυλο

16) Το μέλλον της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στα μεταλλεία Χαλκιδικής (Σκουριές)

17) Την εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών

18) Την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα

19) Τα ποσά που διατίθενται για την άμυνα της Ελλάδας

20) Την ανάγκη έκδοσης της χρονίζουσας προβλεπόμενης ΚΥΑ προς εφαρμογή του νόμου 4139/2013 για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης

Απριλιος 2015


1) Τις δυσανάλογες συνέπειες της κρίσης για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά της Ελλάδας

2) Την προστασία των αδέσποτων ζώων

3) Τα τεράστια προβλήματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και προτείναμε ολοκληρωμένο σχέδιο «αναγέννησης» του τομέα της ζάχαρης στη χώρα μας

4) Τα αποτελέσματα ελέγχων σε υποθέσεις αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και offshore

5) Τις φορολογικές και γενικότερα τις οικονομικές ανισοτήτες στην Ελλάδα

6) Τη διαδικασία επιλογής και διορισμού των Περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης

7) Τη διακοπή της επιχορήγησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ

8) Το κόστος λειτουργίας του Καναλιού της Βουλής

9) Τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στον Αγροτικό Τομέα

Μαιος 2015


1) Την κατάσταση στο χώρο της υγείας στα νησιά ενόψει τουριστικής περιόδου

2) Τις κοινοτικές ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα

3) Τον αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία από την εκπαίδευση

4) Τη δημόσια τάξη και ασφάλεια

5) Την υπόθεση του πολυδάπανου εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3B

6) Tην απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να μην διεκδικήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα μέσω της δικαστικής οδού

7) Tο “πάγωμα” του προγράμματος Erasmus

8) Tα τεράστια προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας και τον καταμερισμό των βοσκοτόπων

9) Tις προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση του πακέτου Juncker

10) Tην πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου από τον EFSF και την επίτευξη νέας συμφωνίας

11) Για την ελληνική ναυτιλία και τα παραδοσιακά καΐκια

Ιουνιος 2015


1) Tον κίνδυνο της μη υλοποίησης του εθνικού κτηματολογίου

2) Tη διακοπή της υδροδότησης δεκάδων νησιών της χώρας

3) Tις υψηλές τιμές και το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

4) Tον ενδοσχολικό εκφοβισμό προς τους μαθητές με αναπηρία

5) Tο αν η Ελλάδα έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αναφορικά με το φιλόδοξο πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

6) Tην πολιτική εξάρτηση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο της ΕΡΤ

6) Tο πάγωμα των έργων του «ΕΣΠΑ» στους δήμους

7) Tους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι έλληνες πυροσβέστες και τα δάση μας

Ιουλιος 2015


1) Tις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

2) Tα πολλαπλά προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό από την αβέβαιη πολιτική κατάσταση και το κλείσιμο των τραπεζών

3) Tην κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Πεδίο του Άρεως λόγω της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών

4) Tην αύξηση της ανεργίας και την μείωση των κρατικών εσόδων από την επιβολή ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Αυγουστος 2015


1) Tο δημοψήφισμα, τους περιορισμούς κεφαλαίων και την αύξηση του ποσοστού της ανεργίας

2) Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η τραπεζική αργία και οι περιορισμοί κίνησης κεφαλαίων στον τομέα της έρευνας των ελληνικών Πανεπιστημίων

3) Tην αναστολή των εργασιών συντήρησης στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων

3) Tη μαζική φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη γειτονική Βουλγαρία

4) Την πίεση προς την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην αντικατάσταση των διοικήσεων Ο.Λ. και άλλων φορέων


Copyright @ 2014 | Παναγιώτης Στυλιανίδης Templateism | MyBloggerLab